Nyheter

Vi söker en Chief Investment Officer

Sista ansökningsdag: Söndag 5 mars
Vilka är vi?

Leksell Social Ventures är ett privat investeringsbolag som finansierar bättre lösningar på samhällsproblem i det moderna välfärdssamhället.

Vi söker och möjliggör lösningar gränslandet mellan offentligt, ideellt och privat.

Vi finansierar privata, idéburna och offentliga verksamheter t.ex. entreprenörer med passion för att förbättra välfärden, ideella verksamheter som vill skapa affärsmodeller och sälja tjänster samt kommuner och regioner som vill beställa lösningar och modeller för prioriterade sociala problem.

Vi är i framkant i social innovation i Sverige med strategi för integration och psykisk hälsa samt ungas utanförskap.

2015 gick vi in som partners till Järvaskolan i Kista/Rinkeby, Sveriges första idéburna friskola som söker utveckla en hållbar modell för skolmiljö och skolgång i socioekonomiskt utsatta områden.

Amir Sajadi om samhällsentreprenörskap och Järvaskolan.

2016 blev vi tillsammans med Norrköpings Kommun utsedda till årets välfärdsförnyare för Sveriges första social impact bond (sociala utfallskontrakt). I detta riskfinansierar vi innovation i offentlig miljö till stöd för fosterhemsplacerade barn. Läs Lars Stjernkvists och Laurent Leksells debattartikel.

 

Vad vill vi göra?

Nu tar vi nästa steg och växlar upp vår ambitionsnivå. Vi rekryterar därför ett team av investerare som skall driva verksamheten framåt.

Teamet skall under åren som kommer finansiera privata och idéburna verksamheter (aktieförvärv/krediter) samt offentlig social innovation (sociala utfallskontrakt/social impact bonds) för våra investerares räkning.

Vi vill skapa ett proof-of-concept för så kallad social impact investing i Skandinavien. Detta innebär investeringsverksamhet som är både ekonomiskt hållbar och levererar mätbar social samhällsnytta.

Sir Ronald Cohen om socialt riskkapital globalt.

 

Vad vill vi ha din hjälp med?

Vi behöver dig som kan leda pionjärarbetet med att etablera social impact investing i Skandinavien.

Som CIO ansvarar du för investeringsprocessen, säkrar professionellt utförande av originering, due diligence, investeringsbeslut samt fullföljande, portföljbevakning och rapportering till investerare.

Du deltar i investeringsteamets övriga medlemmar i upparbetningen av nätverk, investeringsmöjligheter och stöd till portföljverksamheter.

Vi formar tillsammans din roll efter din profil och erfarenhet.

 

Vem är du?

Du har 2-8 års erfarenhet av investeringar för egen eller annans räkning, inklusive värdering av finansiella investeringar, professionella investeringsprocesser och styrning av investeringsverksamhet.

Du har erfarenheter från samhällsengagemang och att arbeta för syften större än dig själv.

Du vill ta en ledande roll i att bryta mark för en institutionell marknad för social impact investment i Skandinavien.

 

Till ansökan

HÅLL DIG UPPDATERAD
Få en uppdatering en gång i månaden med populärt innehåll och nyheter från @leksellsocial och #socinn sektorn samt kommande initiativ att hålla ett öga på.

Läs mer

Up & Coming

Vad har vi gjort och vad kommer vi göra?

Personer

Henrik förklarar problemet med Sveriges välfärd

White Paper

LSV granskar medias bild av psykisk ohälsa


< Se alla