sanalabs-logo@2x default-color-wo-margins just-arrived-logo-long

Nyheter

LSV bygger portfölj med sociala direktinvesteringar

Under andra halvan av 2018 gjorde LSV tre direktinvesteringar med ambitionen att lägga grunden för en portfölj med inriktning på områdena psykisk hälsa, utbildning och integration. Med dessa innehav som ett fundament i vår portfolio, har LSV tagit första steget i verkställandet av vår ambition att katalysera och skala innovativa lösningar på komplexa samhällsproblem genom socialt entreprenörskap. Under 2019 har LSV för avsikt att fortsätta identifiera och investera i fler samhällsinriktade bolag inom områdena psykisk hälsa, utbildning och integration.

 

sanalabs-logo@2x

 

AI för utbildning: Sana Labs applicerar de senaste genombrotten inom machine learning för att erbjuda individanpassad utbildning. Utbildningsbolag prenumererar på bolagets heltäckande maskininlärningsplattform, som via ett API rekommenderar det optimala nästa steget för varje elev, i varje given situation för att optimera elevens engagemang och kunskap. Startat 2016 i Sverige, Sana Labs är med och leder utvecklingen inom utbildningsindustrin när det kommer till att utveckla individanpassad och adaptiv instruktion och bedömning.

 

default-color-wo-margins

 

Digital klinik för mental ohälsa: Meru Health’s digitala klinik erbjuder en app-baserad behandling som är understödd av licensierade terapeuter. Med säte i Helsingfors och San Fransisco individualiserar Meru Health behandlingen utifrån patientens personliga behov och information.

 

just-arrived-logo-long

Bemanning med fokus på utrikesfödda: “Just Arrived matchar utrikesfödda kandidater med arbetsgivare genom att tillhandahålla lösningar som personaluthyrning och direkta rekryteringar. Med breda nätverk tar Just Arrived tillvara på mer kompetens i Sverige – och bygger på så sätt bättre affärer, bättre organisationer och ett bättre samhälle.”

 

Läs mer

Personer

Gör vi nytta eller inte?

Personer

Henrik förklarar problemet med Sveriges välfärd

White Paper

Psykisk Ohälsa – ett område för social innovation och LSV


< Se alla