Nyheter

Health Integrator och Region Stockholm: Social Project Bond of the year!

Det innovativa samarbete mellan bl.a. Health Integrator och Region Stockholm som resulterat i den Health Impact Bond som skall förebygga typ 2-diabetes genom preventiva insatser har nu tilldelats utmärkelsen “Social Project Bond of the year 2021″ av Environmental Finance.

“Vi är stolta och glada över att vårt initiativ för att förebygga typ 2-diabetes är igång tack vare viljan att testa finansiering med en Health impact Bond. Gott samarbete mellan Region Stockholm, Skandia, SEB och Health Integrator”, säger Fredrik Söder, Health Integrator.

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) uppskattar att 1,4 miljarder sek skulle kunna sparas årligen genom att utvidga denna typ av förebyggande insats till alla prediabetiker i landet, vilket visar på den skalbarhet som även finns för denna typ av obligation.

”Vi är mycket hedrade att få utmärkelsen Årets sociala projektobligation. Precis som Region Stockholm har spelat en ledande roll i arbetet med gröna obligationer har vi också ambitionen att vara framåtblickande inom socialt företagande och social finansiering. Vi har därför utvecklat en Health Impact Bond, som har en unik finansiell struktur ”, säger Frida Korneliusson, VD för Region Stockholm Treasury.

 

Läs mer

Up & Coming

Vad har vi gjort och vad kommer vi göra?

Personer

Amir Sajadi – en affärsman, investerare och entreprenör

White Paper

Spelar det någon roll om psykisk ohälsa ökar?


< Se alla